Omröstning

Vilka har ansvar för flyktingfrågan?


Skapa en egen omröstning

De enskilda mottagarländerna
EU
De länder flyktingarna lämnar
Enskilda individer
Vet inte

Föreslå nytt svarsalternativ

Visa Ställningen
Reklam:

Kommentarer

Skriv kommentar...

1. Sture
2013-10-09 16:41:32
En väldigt bred fråga. Varje mottagarland har förstås ansvar över de människor som vistas där; både medborgare och andra. Hur det ansvaret yttrar sig är en annan fråga. Ett minimum torde vara att säkerställa lag och ordning. Däremot har förstås inget land försörjningsansvar över andra länders medborgare.

De länder migranterna lämnar ansvarar däremot för den uppkomna situationen. Man kan inte påstå att det är Sveriges eller Italiens fel att samhällen i Afrika och Mellanöstern är dysfunktionella, korrupta och har hög arbetslöshet. Om människorna där inte klarar av att styra sina länder så kan de överlåta uppgiften åt oss här i väst. Vissa av dessa utsatta människor är så desperata att bo i länder styrda av västerlänningar att de är beredda att betala stora summor pengar till skrupellösa brottssyndikat och riskera sina liv i rangliga båtar. Många fler har inte råd men skulle göra resan om de hade.

Men det finns en humanare, rättvisare, effektivare och miljövänligare lösning på problemet. Istället för att flytta hit u-världens lidande befolkning så byter vi ut den korrupta och inkompetenta ledningen i afrikanska och västasiatiska flyktingländer mot välutbildade och kompetenta européer. På så vis får alla utsatta människor i u-världen bo i väststyrda länder utan att behöva offra sina besparingar, riskera livet och förlora kontakten med sina vänner och släktingar. Det blir heller inte en klassfråga där de rika får ta del av det västerländska samhället medan de fattiga får stå tillbaka - alla får vara med. Dessutom är det förstås skonsammare för miljön att flytta några tusental människor från Europa till Afrika och Mellanöstern än att flytta hundratals miljoner människor i motsatt riktning.
anmäl

Övrigt

Nyckelord (tags): polirik, flykting, flyktingar, eu, migranter, sverige, samhälle

Länk till omröstningen som du kan skicka via e-post eller lägga in som länk på en annan sida:Kod att klistra in på egen hemsida för denna omröstning (anpassa height och width för att passa in på din sida):

Hem